وبلاگ

کوره های مقاومتی

خلاصه مطالب

کوره های مقاومتی

در کوره های مقاومتی با عبور جریان برق از داخل المنت های حرارتی، حرارت تولید می شود و فلزهای درون کوره را ذوب می کند.

کوره مقاومت الکتریکی یا کوره مقاومتی {به انگلیسی: electric resistance furnace} یکی از انواع کوره است که با انرژی الکتریکی کار می‌کند. در این نوع از کوره، گرما با عبور جریان از مواد با مقاومت الکتریکی بالا ایجاد می‌شود.

مزیت: در کوره های مقاومتی، دقت دمایی بسیار بالا و خوب است. در نتیجه می توان دما را با دقت زیادی تنظیم و کنترل نمود.

عیب: این کوره ها انرژی بسیار زیادی مصرف می کنند و در نتیجه هزینه انرژی مصرفی آنها بالاست. عیب دیگر این است که ذوب کردن فلزات در این کوره ها، مدت زمان زیادی به طول می انجامد. در نتیجه برای ذوب فلزات خیلی مناسب نیستند. اما برای نگهداری مذاب، کوره های مقاومتی بسیار مناسب هستند.

کوره های مقاومت الکتریکی دارای انواع مختلفی می باشد که در این نوشتار به عناوین زیر باختصار خواهیم پرداخت:

  • کوره های مقاومت الکتریکی چیست؟
  • آشنایی با انواع کوره‌های مقاومتی
  • کوره های مقاومت الکتریکی چه مزایایی دارند؟

کوره های مقاومت الکتریکی

در کوره های مقاومت الکتریکی ،مکانیزم عملکرد این کوره‌ها بر اساس مقاومت الکتریکی کوره استوار است. المنت‌های این کوره از آلیاژی با نقطه ذوب بالا و مقاومت به خوردگی و اکسیداسیون بالا استفاده می‌شود. جریان الکتریسیته را با شدت‌جریان بالا از این المنت‌ها عبور می‌دهند و از حرارت ایجادشده و کنترل‌شده جهت ذوب فلزات استفاده می‌شود . جهت تنظیم حرارت این کوره‌ها از یک سیستم کنترل‌کننده استفاده می‌شود که با ارائه درجه حرارت به دستگاه تلرانسی حرارتی که خود دستگاه دارد حرارت را با قطع و وصل کردن جریان برق کنترل می‌کند کمی کمتر یا کمی بیشتر از درجه حرارت مذکور شده به دستگاه می باشد.

در این نوع از کوره‌ها المنت‌های حرارتی به‌صورت مارپیچ (فنری شکل) به دور محفظه کوره پیچیده شده و حرارت ایجادشده در اثر عبور جریان ، به فلز شارژ منتقل می‌گردد. جنس این المنت‌ها بیشتر از آلیاژهای نیکرم که تشکیل‌شده از نیکل– کروم- و آهن است و کرمل از کرم- آهن و آلومینیوم تشکیل‌شده است.

در کوره‌های نوع «الف» حرارت ایجادشده نسبتاً پائین (حدود ۱۲۰۰ الی ۱۳۰۰ درجه سانتی‌گراد) است. لذا جهت ایجاد درجه حرارت بالاتر از کوره‌های با مقاومت بالاتری استفاده می‌شود. اکثر عناصر در حالت مایع هدایت الکتریکی کمتری دارند. لذا از این خاصیت جهت ذوب فلزات دیگر می‌توان بهره‌برداری کرد. به این صورت که مثلاً در یک نمونه از این کوره‌ها از سیلیس مایع استفاده می‌شود. یعنی سیلیس مایع در بستر کوره واقع بر روی فلز شارژ تحت تأثیر عبور جریان الکتریکی قرار می‌گیرد و با ایجاد حرارتی که از انعکاس و انتقال به شارژ می‌رسد و شارژ موردنظر ذوب می‌شود . که امروز در این صنعت استفاده چندانی ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات پوسته -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها) تعیین کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که می خواهید، شروع به تایپ کنید.